Soita! 044 522 2660 ­Puhelinaika arkisin klo 8-10

Varsojen ja tuontihevosten tunnistaminen ammattitaidolla

Heppalääkärin eläinlääkäri Kati Tuomola on Satakunnan Hevosjalostusliiton aputunnistaja. Monivuotinen kokemus hevosista ja niiden sairauden- ja terveydenhoidosta antaa vahvan pohjan varsojen ja tuontihevosten tunnistamiselle. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Varsojen tunnistaminen

Varsat tunnistetaan yleensä noin 4-5 kuukauden iässä. Varsa tulisi olla totutettu käsittelyyn ja riimuun ennen tunnistajan tuloa. Varsojen väri ja merkit kirjataan ylös ja varsoista otetaan verinäyte DNA-testiä varten ja laitetaan mikrosiru.

Mikrosiru on ollut pakollinen vuodesta 2000 alkaen suomenhevosille ja lämminverisille. Vuodesta 2009 alkaen syntyneille poni- ja ratsuvarsoille mikrosiru on myös pakollinen, mutta vanhemmille hevosille mikrosiru on vapaaehtoinen.

Hevosen passi

Vuoden 2009 aikana kaikilla Suomessa olevilla hevosilla tulisi olla EU-passi. Jos hevosella ei ole passia se tulisi tunnistaa ja rekisteröidä. On suositeltavaa, että muissa EU-maissa rekisteröidyt hevoset rekisteröitäisiin myös Hippokseen.

Ota yhteyttä!

Kun tarvitset luotettavaa ja tuontihevosten tai varsojen tunnistamista, käänny Heppalääkärin puoleen. Eläinlääkäri Kati Tuomola palvelee kattavasti Rauman ja Porin seutukuntien alueilla tehden kotikäyntejä. Ota yhteyttä!