Soita! 044 522 2660 ­Puhelinaika arkisin klo 8-10

Hevosen eutanasia Porin ja Rauman alueilla

Hyvään hevosenpitoon kuuluu, että hevonen saa arvoisansa lopun. Hevosen omistajan tulee tarvittaessa tehdä vastuullinen päätös hevosen lopettamisesta mieluummin kuin laittaa vaivainen hevonen kiertoon muiden ongelmaksi.

Teurastamo on hyvä ja ekologinen vaihtoehto. Aina teurastus ei ole kuitenkaan mahdollista esimerkiksi hevosen saamien lääkitysten takia. Kotona eläinlääkäri lopettaa hevosen ensin rauhoittamalla, sen jälkeen annetaan nukutusaine, jonka jälkeen annetaan sydämen pysäyttävä aine.

Hevosen hautaaminen

Hevosen hautaamiseen tarvitaan maanomistajan lupa. Hevosta ei saa haudata pohjavesialueelle, vedenottamon suoja-alueelle tai 250 metriä lähemmäs kaivoa eikä vesistöön viettävään rinteeseen. Hautaus tehdään 1,5 metrin syvyyteen. Jos hautaaminen kotona ei ole vaihtoehto voidaan hevonen toimittaa Honkajoki Oy:lle, tuhkattavaksi tai hevosten hautausmaalle.

Kysy lisää hevosen eutanasiasta

Kun tarvitset neuvoja tai haluat kysyä lisää hevosen eutanasiasta tai hautaamisesta, käänny Heppalääkärin eläinlääkäri Kati Tuomolan puoleen. Heppalääkärin toimintasäde kattaa koko eteläisen Satakunnan alueen suurempien kuntien Porin, Rauman, Euran ja Ulvilan lisäksi. Ota yhteyttä!

Hevosen rukous

Ruoki, juota ja puhdista minut hyvin

Ole minulle hyvä

Älä revi ohjaksista

Älä lyö syyttömästi

Älä pane liian raskasta kuormaa

Kengitä minut hyvin

Suojele minut kesällä auringonpaahteelta

Älä pane talvella jäisiä kuolaimia suuhuni

Taputa minua joskus

Minä elän sinun hyödyksesi

Minä en voi sanoillani valittaa tuskaani,

mutta Jumala on sinulle palkitseva hyvyytesi

Kun olen vanha ja voimani uupuvat,

lopeta silloin elämäni tuskattomasti

Marttaliiton emäntälehti, lokakuu 1916